Vad är skillnaden mellan bakgrundsbelysta och upplysta speglar2?

- 2021-12-07-

Estetisk
Bakgrundsbelysta speglar kan ge ditt badrum ett snyggt och organiserat utseende. Att hänga lampor över spegeln kan ta mycket plats, särskilt i badrum med lågt i tak. Om du vill ha lika mycket ljus men inte vill ha något hängande i taket, välj bakgrundsbelysta speglar.
Bra Ljuskälla
En annan anledning till varför du bör använda en bakgrundsbelyst spegel är att den ger en bra ljuskälla. Eftersom lamporna är placerade på baksidan kommer de inte att kasta skuggor på dig. Detta är idealiskt för att sminka dig, styla håret eller raka dig eftersom du kan se dig själv tydligt utan skuggor.
Effektiv
De flesta bakgrundsbelysta speglar använder LED-ljus snarare än glödlampor. På grund av detta kan du vara säker på att spegeln använder mindre energi och kan hålla länge. Du kan spara på dina elräkningar.
Lätt att installera
Bakgrundsbelysta speglar är enkla att installera. Du kan helt enkelt hänga dem över ditt sminkskåp. Stora speglar som tar upp ett stort utrymme på din vägg kan behöva professionell installation. Detta beror på att spegeln är tung och måste fästas på väggen.
Skapar en stämning
Bakgrundsbelysta speglar ger en avkopplande och spa-liknande atmosfär i ditt badrum. Istället för att tända ljus medan du badar kan du använda lamporna som kommer från spegeln.
Varför ska du ha en upplyst spegel?
Upplysta speglar kan ge extra ljus för badrum som inte har naturlig belysning. Detta gäller särskilt för isolerade badrum som inte har några fönster. Upplysta speglar fungerar på många sätt. Vissa är designade för att ha lampor på toppen som ger ett sken över ett brett område. Även om inte alla behöver en upplyst spegel, kan de ge badrummet många fördelar.
Utmärkt belysning
För att göra din dagliga badrumsrutin enklare kan du installera upplysta speglar. Högkvalitativa upplysta speglar kan ge tillräckligt med ljus till ett mörkt badrum för att göra rakning och sminkapplicering enklare.
Design och stil
En annan fördel som du kan få med en upplyst spegel är att den kan göra ditt badrum mer attraktivt. Det finns många mönster och stilar av upplysta speglar som gör det enkelt för dig att välja en som passar ditt badrums tema. Du kan till och med välja en design som gör spegeln till en mittpunkt i ditt badrum.
Funktioner
Upplysta speglar kommer med ett brett utbud av funktioner som du kan välja mellan. Dessa funktioner inkluderar tidsinställd belysning; färgad belysning, Bluetooth och vissa kan till och med spela musik. Vissa mönster har ramar runt spegeln för att få den att se snyggare ut.
Värde
Om du planerar att sälja ditt hus kan installation av en upplyst spegel kunna öka dess värde. Sådana små förändringar i ditt badrum kommer att få en överraskande värdeökning. Det kan lägga till hundratals eller till och med tusentals dollar till ditt hem.
Energi sparande
Upplysta speglar som använder högkvalitativa lysdioder kan sänka dina energiräkningar. Den kan också ge en användningstid på cirka 50 000 timmar vilket nästan motsvarar tio års påslagning. LED-belysta speglar är långvariga och hållbara.
För- och nackdelar med upplysta speglar
Liksom många andra produkter har upplysta speglar sina fördelar och nackdelar. Ta en titt på några av fördelarna och nackdelarna med upplysta speglar nedan.
Fördelar
Upplysta speglar kan ge ett mervärde till ditt hem genom att ge ett modernt utseende som också är funktionellt. Denna typ av spegel har även LED-lampor som förbrukar mindre energi jämfört med andra glödlampor och gör att du kan spara på dina elräkningar. Dessutom kommer ljus från hela spegeln så att du får en klar syn på din reflektion utan några skuggor. Belysningen som ges av en upplyst spegel gör den perfekt för att sminka. Vissa har dimbara lampor som du kan styra för att skapa den perfekta belysningen för dina behov.
Nackdelar
Bakgrundsbelysta speglar har också vissa nackdelar. Om du till exempel inte noggrant kontrollerar ljuskvaliteten på spegeln innan du köper, kommer du senare att få reda på att den skapar en obehaglig ljusmiljö för ditt badrum. Efter att ha satt upp spegeln kan ett ljusbyte vara svårt. Dessutom visar sensorerna ibland ett problem när du försöker spara dina justeringar. Se till att du noggrant kontrollerar spegeln innan du köper för att undvika dessa problem.
Är bakgrundsbelysta speglar bra?

Bakgrundsbelysta speglar är ett bra val för ditt badrum eftersom lamporna sitter bakom speglarna vilket skapar ett subtilt och användbart sken. LED-bakgrundsbelysta speglar är energibesparande och kan hålla längre jämfört med andra glödlampor. Bakgrundsbelysta speglar är dessutom utrustade med funktioner som gör dem mer funktionella och bekväma. Vissa har till och med högtalare och kan spela musik via Bluetooth.

Ger bakgrundsbelysta speglar tillräckligt med ljus?
Ljuset som kommer från bakgrundsbelysta speglar är tillräckligt för att du ska kunna se din reflektion tydligt. Belysningen är också balanserad, vilket innebär att alla delar av ditt ansikte är jämnt upplysta. Belysningen från bakgrundsbelysta speglar är mjuk och inte stark, så den kastar inte föga smickrande skuggor i ansiktet. Du kan kolla in den här artikeln som diskuterar om den bakgrundsbelysta spegeln ger tillräckligt med ljus för mer information.
Är bakgrundsbelysta speglar bra för smink?
Bakgrundsbelysta speglar är bra för smink. Bakgrundsbelysta speglar avger inte bara rikligt och jämnt ljus, utan de avger också ett sken som ligger närmast naturligt ljus. Detta varmvita ljus är idealiskt för sminkapplicering och sätter dig i bästa möjliga ljus. Vi har även skrivit den här artikeln som pratar om bakgrundsbelysta speglar och om de är bra för smink. Du kan kolla upp det för en djupgående diskussion om ämnet.
Är upplysta badrumsspeglar värt det?
Upplysta badrumsspeglar är definitivt värda att köpa. LED-lamporna som används i speglarna är hållbara och håller i många år. Upplysta speglar gör att du enkelt kan göra din personliga skötsel, plus att de får ett badrum att se fantastiskt ut. Det är också ett bra komplement till alla utrymmen, inte bara badrummet. För mer information om ämnet kan du kolla in den här artikeln om LED-speglar och om de är värda det.
Slutsats
Vi har nått slutet av vår diskussion om skillnaden mellan bakgrundsbelysta och upplysta speglar. Först förklarade vi aspekterna där bakgrundsbelysta och upplysta speglar är lika och var de skiljer sig åt. Den största skillnaden mellan dessa typer av upplysta speglar är var deras glödlampor är placerade. Detta påverkar sedan hur dessa speglar är utformade.
Vi vägde också in vilken typ som skulle vara bättre i vissa situationer. Båda alternativen är bra för personlig skötsel, men upplysta speglar med lamporna vända mot dig har en extra fördel: dessa kan göras till mindre, mer bärbara speglar som du kan placera på ditt skrivbord eller lägga i väskan.
Men hey, du behöver inte bara välja en. Du kan alltid ha olika typer och design av LED-belysta speglar för att möta dina behov och livsstilspreferenser. Du kan vara säker på att hitta några som passar räkningen!